Tips voor leuke vakantiebanen

Hou je van afwisseling, en wil je tijdens je vakantie wat bij verdienen? Wij hebben wat leuke tips voor je op een rijtje gezet om je wat inspiratie te geven. Lees gauw verder!

Strandtenten

Als je van zon, zee en strand houdt, dan is een bijbaan in de zomerse horeca echt iets voor jou. Het is vaak hard werken, want in de zomer zijn de Nederlandse strandtenten vaak behoorlijk druk en de restaurants en bars bomvol. Maar, je zit dan wel dicht bij waar al het plezier zich afspeelt. Bovendien leer je vaak makkelijk nieuwe mensen kennen, zoals bijvoorbeeld je leuke nieuwe collega’s. Je kunt meestal aardig bijverdienen door de fooi die je bovenop je salaris krijgt, dus financieel is het de moeite ook zeker waard. Na je shift neem je zelf nog lekker een duik, of geef je je zuurverdiende centen uit aan een ijskoud biertje, of twee. En op het strand natuurlijk! Zowel in de keuken als in de bediening zijn hier vaak genoeg vacatures voor te vinden. 

Ski- of snowboardles geven 

Ok, deze ligt misschien wat minder voor de hand. Je moet natuurlijk wel goed kunnen skiën of snowboarden om dit tijdens het winterseizoen te kunnen gaan doen. Maar zeg nou zelf, wat is er leuker dan een heel seizoen lekker bijverdienen, terwijl je je favoriete hobby kan uitoefenen? Precies. En ‘s avonds après skiën tot in de vroege uurtjes natuurlijk. Meestal wordt er wel van je verwacht dat je (bijna) een heel seizoen beschikbaar bent, dus hou daar rekening mee. Per land verschilt het ook hoe moeilijk het is om gecertificeerd les te mogen geven. In frankrijk bijvoorbeeld zijn de eisen om skileraar te mogen worden véél strenger dan in Oostenrijk. 

Festivalwerk

Vooral in de zomer staan er ieder jaar tal van leuke festivals en evenementen in de planning. En, zoals je wel begrijpt, komt daar een hoop werk bij kijken. Denk eens aan alle stages en tenten die moeten op- en afgebouwd worden. Of alle dorstige festivalgangers die van drankjes moeten worden voorzien natuurlijk. Er wordt altijd zat personeel ingeschakeld, dus als je graag geld verdient met je favoriete dj op de achtergrond, dan is festivalwerk zeker iets jou!

Campingwerk

Hou je het liever wat rustiger tijdens de zomer en kom je graag op de camping? Vaak staan campingeigenaren te springen om tijdelijk personeel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan administratief werk, zoals het in- en uitchecken van gasten, het schoonhouden van het terrein, of andere campingfaciliteiten. Vaak zijn de werktijden in deze branche een stuk overzichtelijker dan bijvoorbeeld in de horeca, dus als je dat belangrijk vindt is dit misschien wel de ideale vakantiebaan voor jou. 

Zoek je werk?

Hebben we je op leuke ideeën gebracht met dit artikel en ben je benieuwd naar alle baantjes die er op dit moment te vinden zijn? Op goede vacaturesites is doorgaans super veel seizoenswerk te vinden, dus wacht niet langer met zoeken, voordat jouw droom vakantiebaan door een ander is ingenomen!