Naar een nieuw huis verhuizen?

Wanneer u naar een nieuw huis verhuist, is het eerste waar u zich zorgen over moet maken de veiligheid in huis. Uw gezin en uw bezittingen moeten veilig zijn, of u nu binnen of buiten bent. Hier volgen een paar tips voor de veiligheid in uw nieuwe huis. Wij raden iedereen die naar een nieuw huis of appartement verhuist, professionele tips en adviezen voor de veiligheid in huis aan. Deze tips hebben we gekregen van Verhuisbedrijf Direct. Lees verder om er meer over te weten te komen.

1. BEVEILIG DE TOEGANGSPUNTEN

Uw deuren en ramen zijn de eerste plaatsen waar een inbreker naar kijkt als hij probeert in te breken in uw huis. Dus:

 Upgrade ze naar veilige sloten, hier kan een slotenmaker goed bij helpen. Dubbele sloten met een insteekslot zijn een goede optie.

 Installeer veiligheidssensoren op deuren en ramen om inbrekers en dieven die ramen of deuren openbreken, te verslaan. Deze laten een alarm afgaan wanneer indringers uw huis binnendringen.

  • Plaats tralies voor ramen en deuren om indringers buiten te houden als ze door het glas breken.
  • Monteer geluidssignaaltjes op uw deuren en poorten om u te waarschuwen wanneer mensen erlangs komen.
  • Als er pijpen zijn waar mensen overheen kunnen klimmen naar uw ramen of balkon, zet dan een stekelige struik langs de zijkant of stekeldraad om het hen moeilijk te maken omhoog te klimmen.
  • Ten slotte moet u bomen omzagen die indringers kunnen gebruiken om bij uw balkons of ramen te komen.

2. ZICHTBAARHEID

Het eerste wat slimme dieven doen voordat ze een huis beroven, is het verkennen. U kunt het mensen moeilijk maken om door uw ramen en glazen deuren te gluren door het volgende te doen:

Gebruik raamfolie om uw glas te versterken en dieven en nieuwsgierigen te verhinderen naar binnen te kijken.

Hang gordijnen op die licht binnenlaten maar de privacy van uw interieur behouden. Leuke semi-transparante gordijnen zijn een goede optie.

3. TOEGANG TOT DE PERIMETER

Als uw huis gemakkelijk toegankelijk is via het hek of de poort, moet u niet raar opkijken als overvallers binnenkomen. Om dit te voorkomen:

  • Zorg ervoor dat uw omheining veilig en hoog genoeg is om nieuwsgierige ogen buiten te houden.
  • Plaats een veiligheidshek met een slotsysteem dat niet gemakkelijk te kraken is.
  • Een camerabeveiligingssysteem bij de ingang of tegenover uw hek houdt indringers ook op afstand.
  • Ontdoe het terrein van alle apparatuur of wapens die indringers tegen u kunnen gebruiken, zoals tuingereedschap, geweren, enz.

4. VERLICHTING

Dieven houden van duisternis en schaduwrijke plekken omdat ze uit het zicht kunnen blijven en uw huis binnen kunnen komen zonder opgemerkt te worden. Dus:

Koop solarlampen met bewegingsmelders voor buitenverlichting. U kunt er ook een timer op zetten, zodat ze elke dag op hetzelfde tijdstip branden en uitgaan, zelfs als u niet thuis bent.

Verlicht alle in- en uitgangen, bossige tuingedeelten, looppaden, buitenstructuren zoals garages, poolhouses en gastenverblijven.

5. BEVEILIG BUITENSTRUCTUREN

Als dieven uw huis niet binnen kunnen komen, kunnen ze ervoor kiezen om onbeveiligde buitenstructuren te beroven. Het is essentieel dat u:

– Stevige sloten en bewegingssensorverlichting op alle buitenkamers en structuren aanbrengt.

– Als een buitenstructuur waardevolle spullen bevat, zoals het geval is bij garages, plaats er dan een beveiligingscamera buiten.

– Het is ook aan te raden om veiligheidsfolie op de ramen en deuren te plakken om te voorkomen dat dieven naar binnen kunnen kijken of gemakkelijk kunnen inbreken.

6.  PLAATS EEN HUISBEVEILIGINGSSYSTEEM

Een geweldige manier om eigendommen gemakkelijk te beveiligen is door een geautomatiseerd huisbeveiligingssysteem te gebruiken. Hiermee krijgt u op afstand toegang tot uw huis, bijvoorbeeld via een app op uw telefoon.

Winkel rond voor een paar offertes en bekijk de beoordelingen over beveiligingsbedrijven in uw omgeving om de beste prijs en beveiligingsexperts te krijgen.