Een uitzendbureau als oplossing voor de werkzoekende

Als je op zoekt bent naar werk probeer je op allerlei mogelijke manieren weer aan de slag te gaan. Een van de dingen die erg goed werkt, is gaan werken via een uitzendbureau. Verdo Werkt heeft veel vacatures in Barneveld en omstreken en heeft daarom vast een vacature die beschikbaar is voor jou!

Zonder werk

Als je zonder werk zit omdat je contract niet werd verlengd of omdat je net klaar bent met je studie kan het lastig zijn om werk te vinden wat bij je past en waardoor je werkervaring kan opbouwen. Het tweede nadeel van geen werk hebben, is dat je aangewezen bent op het UWV om een uitkering te krijgen (mits je daar recht op hebt). Het is onnodig om te zeggen dat je inkomsten daarmee lager liggen dan je eigenlijk zou willen en dat je op die manier minder geld hebt om de maand mee door te komen. Door gebruik te maken van het netwerk van Verdo Werkt kan je snel weer een baan vinden.

Werken via een uitzendbureau

Als je bij de vacatures in Barneveld en omstreken een leuke baan hebt gevonden, vraag je jezelf misschien af ‘hoe werkt het nu om via een uitzendbureau aan de slag te gaan?’ In principe is het idee heel eenvoudig. Een opdrachtgever heeft behoefte aan personeel en kan dat soms zelf niet vinden of de duur van het werk is maar tijdelijk waardoor het voor de opdrachtgever goedkoper is om een tijdelijke kracht in te huren. Verdo Werkt neemt dan als het ware de opdracht over. Zij kijken of ze een kandidaat hebben die past bij die vacature en nemen jou aan op een uitzendcontract en lenen je uit aan de opdrachtgever. Je krijgt dus betaald door het uitzendbureau.

Voordelen voor jou

Het grootste voordeel is wel dat je aan het werk blijft nadat je jouw baan hebt verloren. Het blijkt dat mensen die via een uitzendbureau werken sneller een vaste baan vinden dan mensen die geen werk hebben. Daarnaast kan je ook kijken of bepaald werk goed bij je past. Omdat het vaak tijdelijke vacatures zijn, kan je, als de klus voorbij is, een goede inschatting maken of dat soort werk echt bij je past. De hoeveelheid vacatures in Barneveld en omstreken zorgen ervoor dat je snel weer een andere baan kan vinden.

Werken loont

Uiteindelijk is het zo dat werken altijd te verkiezen is boven niet aan het werk zijn. De reden is dat je aan het UWV laat zien dat je graag aan de slag wil zijn wat in jouw voordeel werkt. De tweede reden is dat je aan een toekomstige werkgever laat zien dat je graag wil werken en dat je, ook als het buiten jouw schuld om is dat je zonder werk zat, je er alles aan hebt gedaan om werk te vinden. In ieder geval is het tegenwoordig ook goed om op je cv verschillende soorten werkgevers te hebben staan zodat het zichtbaar is dat je flexibel bent in je werk en veel soorten werk kan uitvoeren.

Vrouw Sollicitatieformulier In Kantoor Met Baas Invullen