Zo komt die droomjob heel dichtbij!

Heb jij al een tijdje het idee dat je niet meer helemaal op je plek zit? Of krijg je geen voldaan gevoel na een werkdag? Kom je uitdaging te kort in je huidige functie? Kortom: geeft jouw baan je niet zoveel energie als voorheen? Dan kan het tijd worden om op zoek te gaan naar een nieuwe job!

Wat wil ik?

Een grote stap natuurlijk die je niet 1,2,3 neemt. Er zitten natuurlijk veel risico’s en gevolgen aan. Het kan je financiële zekerheid en innerlijke rust namelijk flink beïnvloeden. Want hoe weet je nu zeker of het gras écht groener is bij de buren? Daarnaast zullen vragen als‘’Vind ik wel iets wat bij mij past?’’ en ‘’Wat past er nu eigenlijk bij mij?’’ ook regelmatig je gedachte passeren. Het is daarom van belang om eerst bij jezelf na te gaan waarom je huidige functie/werkgever niet meer bij je past. Wat zijn de redenen dat je denkt dat je op dit moment niet meer op de juiste plek zit? Deze noteer je voor jezelf en vanuit dit startpunt kun je gaan bedenken, relativeren of fantaseren welke sector er dan juist wél bij jou past. Maak het zo ideaal en onrealistisch mogelijk. De volgende stap is namelijk om te bekijken wat er binnen jouw dromen op kort termijn al mogelijk is óf wat je nog nodig hebt (ontwikkeling, diploma’s, certificaten etc.) om die droomjob te bereiken!

Omscholing

Vaak is het zo dat je jezelf nog op een paar punten moet ontwikkelen om die droomjob wel te bereiken. Of dat je jezelf juist op veel punten nog moet ontwikkelen omdat je helemaal in een andere sector gaat werken. Bij beide opties komt omscholing kijken. Omscholing is hiervoor geschikt en zal je helpen om uiteindelijk de baan te krijgen waarvan je altijd al hebt gedroomd.  

Hulp nodig?

Maar je hoeft dit natuurlijk niet allemaal in je eentje te doen, een keuze maken is immers niet altijd even makkelijk. In Nederland zijn er gelukkig een tal van overheidsinstanties die hierbij kunnen en willen helpen. Ook is het zo dat er bedrijven zijn waar je terecht kunt voor loopbaancoaching. Een voorbeeld van een overheidsinstantie is Groei Vooruit. Dit is een initiatief om de inwoners van Regio Zwolle te helpen met al hun vragen betreft omscholen, bijscholen én loopbaancoaching.

Op naar energievolle, uitdagende en enerverende werkdagen waarin jij helemaal gelukkig bent!