Werken EN vakantie?

Wil jij deze zomer werken EN op vakantie? En kun je niet kiezen? Doe het gewoon allebei! Hoe je dat het beste kunt aanpakken lees je hieronder.

Tip #1: Ga tijdelijk aan het werk in het buitenland

Het is hard werken, maar je krijgt er ook een onvergetelijke ervaring voor terug. Ga bijvoorbeeld aan het werk in een animatieteam bij een camping of hotel in zonnig Spanje of La Bella Italia! Liever bij de klantenservice werken? Werk dan als Nederlandstalige klantenservice medewerker bij het callcenter van bekende merken in bijvoorbeeld Lissabon of Griekenland.

Naast je werkdagen heb jij volop de tijd om de omgeving te verkennen. Alleen, of samen met je nieuwe vrienden die net als jij voor vakantiewerk naar het buitenland zijn gegaan. Verder worden de reiskosten vaak vergoed. Als jij na het werken nog twee weken vakantie wilt vieren heb je dus alleen nog een goedkoop hotel nodig!

Tip #2: Eerst werken, dan vakantie

Wil je liever in Nederland werken? Plan het dan zo dat je eerst een paar weken werkt. Zo heb je tijdens het werken iets om naar uit te kijken. En op vakantie heb je een fijn extraatje! Je kunt natuurlijk ook de hele zomer werken en in de herfst- of kerstvakantie voor een heerlijke zonvakantie gaan. Let wel goed op bij het boeken van jouw vakantie. Je wilt natuurlijk niet al je net verdiende geld volledig kwijt zijn aan reis en verblijf. Gelukkig zijn er online veel aanbiedingen voor zonvakanties te vinden.

Tip #3: Word een Digital Nomad

Een tip voor de echte reisliefhebber, die het liefste fulltime op reis wil zijn. Combineer het reizen over de hele wereld met werken op afstand. Als Digital Nomad reis je namelijk de hele wereld over en gebruik je de hotelkamer of Airbnb ook meteen als jouw kantoor. Jij kiest waar je op dat moment wilt wonen en werken! Zolang je maar beschikt over een computer en een goede internetverbinding kun je heel veel werkzaamheden prima op afstand uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan Internet Marketing, Social Media en het ontwerpen van logo’s.

Is het leven als een Digital Nomad voor jou toch (nog) een stap te ver? Ga dan voor een vakantie op een verre vakantiebestemming en droom vanuit je hangmat over de mogelijkheden!