Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Het kan zomaar voorkomen dat je voor een langere tijd niet meer kunt werken doordat je een ongeluk hebt gehad, of ziek wordt. Dit is erg vervelend, omdat je het liefst natuurlijk zou kunnen werken. Het kan hierbij gaan om lichamelijke, maar ook om geestelijke klachten. Als je inkomen voor een gedeelte wegvalt of zelfs helemaal, dan is het fijn als je kan terugvallen op een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Op deze manier ben je goed beschermd tegen inkomensverlies. Ook herstel je vaak sneller als je geen zorgen hebt over verlies van inkomen. Zorgen over geld kunnen voor extra stress zorgen, waardoor je vaak nog meer vermoeid raakt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dan ook geen onbelangrijke verzekering. Het is verstandig om deze verzekering af te sluiten.

Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
Bij het afsluiten van de verzekering ontvang je een overzicht van alle vergoedingen die je krijgt voor elk percentage dat je niet kunt werken. Daarnaast is het ook prettig om te weten dat je persoonlijk begleidt wordt bij het re-integreren. In veel gevallen vindt de medische acceptatie via de telefoon plaats. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je aan je lot wordt overgelaten als je kampt met een nare ziekte of wanneer je een andere flinke tegenvaller ervaart en te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid. Gelukkig zijn er veel mensen die je willen helpen om je werkleven weer op de rit te krijgen.

Je kunt rekenen op hulp
Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, dan kan je ook rekenen op hulp als je gezond bent en werkt. Soms kun je worstelen met bepaalde veranderingen of tegenslagen die zich voordoen op het werk. Ook kan het zijn dat je graag nieuwe manieren wilt vinden om beter om te gaan met je tijd of met stress. Dit zijn belangrijke aspecten die bijdragen aan een verbetering in je werk. Niet alleen voor jou als werknemer, maar ook op de collega’s en je werkgever heeft het een positieve invloed als jij beter in je vel zit. Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan je altijd om advies vragen. Met hulp kan je je werkplezier vergroten en kan je zelfs arbeidsongeschiktheid voorkomen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is bedoeld voor werknemers, ondernemers en zzp’ers. Ook DGA’s kunnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Door op internet verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te bekijken, kan je snel en makkelijk een overzicht zien van de voor-en nadelen van elke verzekering. Ook kun je de premie op een eenvoudige manier berekenen.