Op zoek naar een nieuwe baan met outplacement

Moet je op zoek naar een nieuwe baan of wil je je graag ontwikkelen? Voor veel mensen klinkt het als een behoorlijke uitdaging om op zoek gaat naar een nieuwe baan en in veel gevallen is dat ook. We vertellen je graag wat meer over wat outplacement precies is en hoe een outplacementbureau je kan helpen om snel weer een nieuwe baan te vinden.

Wat is outplacement precies?

Outplacementbureaus hebben veel gemeen met de meer bekende loopbaanadviseur. Je krijgt niet alleen loopbaanadvies bij een outplacementtraject, je krijgt ook direct kansen aangeboden en mogelijkheden om betaald op zoek te gaan naar een andere baan, je hebt vaak wel met een termijn te maken waarbinnen je een nieuwe baan moet zoeken. In dat geval is het helemaal verstandig om je direct in contact te brengen met een outplacementbureau.

Black and Gray Laptop

Hoe een outplacementbureau je kan helpen

Er zijn veel verschillende soorten outplacementbureaus, grote bureaus met verschillende disciplines maar er zijn ook adviseurs die zelfstandig werken. Wat het beste bij je past kan verschillen. Het kan ook voorkomen dat je huidige werkgever ook contact heeft met een outplacementbureau. Hierdoor kan je eenvoudig en soms zelfs kosteloos geholpen worden. Lees je goed voordat je akkoord gaat met het outplacementtraject.

Man and Women Hand Shake

De juiste switch in je carrière

Ben je op zoek naar de juiste kansen om je carrière een nieuw vervolg te geven? Kies er dan voor om een grote switch in je carrière te maken, ga op zoek naar een nieuwe baan in een compleet andere richting of een baan op een hoger niveau? Kies er dan voor om in contact te gaan met een specialist op het gebied van loopbaanontwikkeling.