Nieuwe baan? Zo pak je het aan!

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Hopelijk vind je snel wat je zoekt. Deze tips kunnen daar vast en zeker bij helpen.

Weet wat je zoekt

Als je op zoek gaat naar een baan, is het belangrijk om voor jezelf eerst heel goed duidelijk te hebben wat je precies zoekt. Dat klinkt logisch, maar toch zijn er heel veel mensen die daar nauwelijks een duidelijk beeld van hebben. 

Weten wat je zoekt, betekent niet meteen dat er maar één functie is die aan je eisen voldoet. Sterker nog, het kan zelfs zo zijn dat je tot de ontdekking komt dat het je even niet zo veel uitmaakt wat voor werk je doet, als je maar een baan hebt. Ook dat is prima, en geeft jou zelf in ieder geval een duidelijk beeld.

Weten wat je zoekt, helpt bij het vinden van de oplossing. Logisch: als je niet weet wat je zoekt, kun je het ook niet vinden. Ben je dus op zoek naar je droombaan, en heb je precies op een rijtje wat deze inhoudt, dan kun je daarna heel gericht naar precies die functie gaan zoeken. Ben je juist op zoek naar werk, maakt niet uit wat, dan kun je ook dat goed gebruiken in je zoektocht: je hoeft nu minder op de precieze inhoud van de functie te letten, als deze maar bij je opleiding past.

Weten wat je zoekt en wat je wilt binnen een baan, helpt je ook bij het schrijven van je sollicitatiebrief en tijdens een eventueel gesprek. Een bedrijf wil nu eenmaal graag weten waarom je op een bepaalde vacature solliciteert. Dan is het wel zo handig als je dat zelf ook weet.

Zoek in de juiste omgeving

Wil je een baan in de directe omgeving van je woonplaats? Of ben je bereid om iedere dag een stukje te reizen of desnoods te verhuizen? Ook dat speelt mee in je zoektocht. Door alleen te zoeken in het gebied waar je ook echt wil gaan werken, is de kans groter dat je de baan vindt waar je naar op zoek was. Wil je alleen in Zwolle of de directe omgeving werken? Dan zoek je alleen naar vacatures in Zwolle. Vind je reistijd geen probleem? Dan kun je door het hele land zoeken.
Het inschakelen van een uitzendbureau kan, zeker als je graag in een bepaalde omgeving wilt werken, ook helpen. Zij hebben vaak vooral lokale vacatures in hun bestand staan. Voor vacatures Meppel stap je dus een uitzendbureau in deze plaats binnen: grote kans dat ze je kunnen helpen.