Naar welke beroepen is er veel vraag?

De economie groeit, met als gevolg dat het aanbod van banen forst stijgt. Naar sommige beroepen is er meer vraag naar dan andere. Dat is interessant als je op zoek bent naar een baan. Hieronder de 5 meest gevraagde beroepen.

Banen in de IT

Iedereen weet dat er in Nederland een groot te kort is aan IT personeel. Meer dan helft van de vacatures is moeilijk te vervullen en deze krapte zal alleen maar meer toenemen. De vraag naar webdevelopers, PHP programmeurs, Java developer is het grootst. Vele bedrijven staan dus te springen voor mensen die uit  de IT branche komen.

Banen in het transport

Een andere oorzaak van de groeiende economie, is de groei naar de vraag van mensen in het transport. Denk aan de toename van het aantal pakketjes dat wij met ze alle bestellen. Dit zal alleen maar meer toenemen. Ook de groei in personen vervoer zal steeds meer toenemen. Steeds meer mensen reizen en reizen verder. Meer mensen pakken het openbaar vervoer en steeds meer mensen vliegen vaker.

Banen in de zorg

Iets waar al langer tekort naar is, zijn mensen in de zorg. Door de huidige vergrijzing in Nederland is de behoefte naar mensen in de zorg steeds groter. Daarbij neemt door toenemende zorgvraag ook de vraag naar managers in de zorg steeds meer toe om alles in de goede banen te leiden

Banen in de digitale marketing

Een relatieve nieuwe sector, is de digitale marketing sector. Veel machines doen ons werk, maar het verzinnen van nieuwe en creatieve ideeën om jouw product online te kopen en jouw doelgroep überhaupt te bereiken is een hele uitdaging. Daarbij komt ook kijken dat we online zoveel data achterlaten wat ook weer opgeslagen wordt, dat er ook weer vraag is naar mensen die al deze data uitwerken en bestuderen, steeds toe.