Geschikte beroepen voor mensen die van reizen houden

Ben je gek op reizen en wil je het liefst de hele wereld zien? Als je niet wilt wachten tot je eindelijk 3 weken vakantie hebt van de zomer, kun je het roer om gooien en een overstap maken naar een baan waar jij deze passie in kwijt kan. Er zijn verschillende beroepen waarvoor je veel moet reizen en waardoor je vele delen van de wereld krijgt te zien. 

Piloot of steward(ess)

Logisch dat je in een van deze beroepen veel reist, maar je kan ook veel van de wereld zien. Tussen vluchten door heb je soms wel dagen dat je in een stad zit aan de andere kant van de wereld. Hoe tof is het als je dan de tijd hebt om rond te kijken en cultuur te snuiven. Als je drukke vluchtroutes hebt, kan het wel zijn dat je vooral het vliegveld van een bepaalde stad leert kennen. 

Internationale vachtwagenchauffeur
Vind je het heerlijk om achter het stuur te zitten? Dan kun je er net zo goed je beroep van maken. Veel vrachtwagenchauffeurs brengen hun vracht rond door heel Europa. Op deze manier kom je in steden waar je misschien wel nog nooit van hebt gehoord. Als chauffeur heb je ook echt je rusturen nodig, die je mooi kan besteden op een terrasje in de Franse zon. Ook vanaf de snelweg richting Duitsland of Italië kun je de mooiste plekke tegenkomen. 

Bemanningslid cruiseschip
Als je een hospitality achtergrond hebt of je komt uit de horeca, dan zijn er genoeg banen op een cruise voor je te vinden. Ook als je een toerisme gerelateerde opleiding hebt gedaan kun je daar terecht. Het fijne aan cruiseschepen is dat ze aanmeren bij de meest mooie plekken, waar je dus op avontuur kan gaan. Daarnaast ben je eigenlijk gratis op een cruise, wat ook een groot voordeel is.

Freelance schrijver
Als je schrijft, heb je eigenlijk alleen maar een laptop en een internetverbinding nodig. Een laptop kun je overal mee naar toe nemen en tegenwoordig kun je zelfs in de verste uithoeken van de wereld een fatsoenlijke internetverbinding krijgen. Je zou dus eigenlijk op elke plek in de wereld je werk kunnen doen.