Duurzaam en toch gul: zo koop jij duurzame relatiegeschenken in

ballon

Onderneem jij duurzaam? Of je antwoord hierop nu ‘ja’ of ‘nee’ is, duurzame relatiegeschenken doen altijd veel goeds. Voor het milieu natuurlijk, maar ook voor jouw imago. In elke doelgroep zitten wel mensen die veel bezig zijn met het milieu. Bij de ene wat meer dan bij de andere, maar ook in jouw doelgroep zijn ze, zeker weten. Met duurzame relatiegeschenken laat jij zien dat je ook om het milieu geeft en maak je de kans dat deze mensen voor jou kiezen, aanzienlijk groter!

Geitenwollensokken? Geen sprake van!

Wat voor geschenken zet je dan in? Wordt het met duurzaamheid niet snel een geitenwollensokken-gebeuren? Totaal niet! Haast elke soort promotiemateriaal is er vandaag de dag wel in een duurzame variant te vinden. En de kwaliteit blijft vaak net zo goed. Daar komt bij dat sommige zelfs erg hip zijn. Feestje? Laat biologisch afbreekbare ballonnen bedrukken, gemaakt van latex. Goodie bags om op je open dag weg te geven? Vervang plastic tasjes en laat voor alle bezoekers een katoenen tas bedrukken. Ook kantoorartikelen zijn er op milieuvriendelijke wijze. Deel op een beurs bijvoorbeeld recyclebare of gerecyclede notitieboekjes en pennen uit. Ze zijn niet eens duurder of van mindere kwaliteit.

Bamboe is cool!

Kijk bij de inkoop van je duurzame promotiemateriaal vooral naar het materiaal en, waar mogelijk, de productiewijze. Bamboe is bijvoorbeeld een materiaal waarvan de plant ecologisch verantwoord wordt verbouwd. Bamboe gaat lang mee en is ook nog eens super modieus. Het geeft een lichte houttint aan het product. Wil je gadgets weggeven? Ga dan bijvoorbeeld voor een bamboe speaker. Maar ook solar powerbanks zijn een prima voorbeeld van duurzame gadgets. Daarnaast is bijvoorbeeld voor in het kerstpakket keukengerei erg hip om te geven. Keukengerei gemaakt van bamboe of bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar plastic. Kijk je ietsje beter naar het materiaal van het product, dan kom jij eenvoudig aan je duurzame relatiegeschenken en bouw jij een prachtig imago op!