De voordelen van werken in de horeca

Ben jij nog op zoek naar een leuke baan die je naast je studie kunt doen? Of weet je nog niet welke studie je wilt volgen en wil je eerst gewoon lekker werken en geld verdienen? Kijk dan eens naar een bijbaan in de horeca. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan het werken in de horecabranche en wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet!

Mogelijkheid om veel te werken

Over het algemeen heb je in de horeca de mogelijkheid om lekker veel te werken. De tijden verschillen vaak van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en tegenwoordig zijn alle horecabedrijven ook gewoon in het weekend geopend. Veel uren maken is veel geld verdienen! Het kan zijn dat je een avond werkt in plaats van dat je uitgaat, hiermee bespaar je geld en maak je de gezelligheid mee tegelijkertijd.

Woman Preparing Christmas Table

Veel contact met leuke mensen

Het leuke van werken in de horeca is de gezelligheid die het met zich meebrengt. Onderling met collega’s kan je ontzettend veel lol hebben maar ook met klanten. Geen dag is hetzelfde, omdat er iedere dag andere mensen aan tafel zullen zitten. Dus houd jij er wel van om een praatje te maken en een beetje te ouwehoeren? En vind jij het tof om na het werk nog lekker na te zitten met collega’s? Dan is een baan in de horeca zeker iets voor jou!

Filled Drinking Glass on Table

De fooienpot

Het grootste voordeel van werken in de horecabranche is misschien wel de fooienpot. Tegenwoordig wordt deze bijna altijd verdeeld over het personeel. Zeker in de zomermaanden wanneer het buiten mooi weer is en het terras vol zit wordt er veel fooi gegegeven door klanten. Hoe fijn is het als jij een deel daarvan bovenop je gewone salaris krijgt? Een baan in de horeca is dus niet alleen heel gezellig, het kan ook nog eens zorgen voor een lekker maandsalaris. Sommige bedrijven kiezen er ook voor om van het fooi een leuk bedrijfsuitje te organiseren.