De leukste studentenbijbaantjes

student-job

Als student zit je waarschijnlijk aan een krap budget, maar wil je wel graag leuke dingen blijven doen en heb je natuurlijk ook gewoon noodzakelijke uitgaven. Denk aan lesgeld, schoolspullen, goede schooltas of laptoptas, etc. Dit kost vaak geld, dus is het fijn om wat bij te kunnen verdienen. Ben jij student en ook nog op zoek naar een leuk bijbaantje? In dit artikel lees je een aantal leuke ideetjes om lekker zelf ook aan de slag te gaan.

Werken in de hospitality- en evenementenbranche

Schrijf je in bij studentenuitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in de hospitality-wereld. Je staat dan de ene keer achter de bar biertjes te tappen bij festivals en concerten, terwijl je een andere keer weer mensen welkom heet en hapjes rondbrengt bij een chique diner of zakelijk congres. Het voordeel van zo’n uitzendbureau is dat je zoveel of zo weinig kan werken als je wil. Heb je bijvoorbeeld een drukke periode waarin je veel tentamens en essays moet maken, dan kun je gerust een aantal weken wat minder uren werken. Dit is niet altijd mogelijk bij andere bijbaantjes, dus voor een student met een drukke en afwisselende agenda is deze vrijheid ideaal.

Student-assistent

Wil jij een relevante bijbaan hebben die goed op je cv staat? Informeer dan eens bij je opleiding of zij nog student-assistenten zoeken. Sommige professoren die onderzoek doen, hebben bijvoorbeeld iemand nodig die hen ondersteunt bij bijvoorbeeld dataverwerkingen. Of je helpt bij het nakijken van tentamens van vakken die jijzelf al hebt gehad. Het voordeel is dat het een hele leerzame bijbaan is die aansluit op je studie, maar je moet wel hoge cijfers gehaald hebben om een goede kans te maken op zo’n bijbaan. Verder doe je allerlei contacten op die later misschien wel van pas komen als je afgestudeerd bent en gaat solliciteren naar een ‘grote mensen-baan’ in je vakgebied.

Bezorger

Als je een rijbewijs hebt en graag onderweg bent met een auto, dan is het ook een leuk idee om bezorger te worden. Tegenwoordig kopen steeds meer mensen spullen online en deze producten moeten natuurlijk wel bezorgd worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan winkels als Coolblue en Albert Heijn, maar ook aan maaltijdboxen zoals Hello Fresh. Deze bedrijven zijn door het hele land actief en de werkroosters zijn meestal erg flexibel. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen ’s avonds of in het weekend werken. En niets is zo leuk als mensen blij maken met een pakketje toch?