Ben jij op zoek naar interessante vacatures?

Ben je toe aan een leuke nieuwe baan, maar weet je niet goed waar je je zoektocht moet beginnen? De meest succesvolle manier voor werk zoeken is tegenwoordig via het internet. Maar naast internet zijn ook persoonlijke netwerken een perfecte plek om een nieuwe baan te vinden. Zo kun je op bijvoorbeeld linkedin eenvoudig zien bij welke bedrijven er personeel gezocht wordt. 

Vacatures

Er wordt tegenwoordig veel personeel gezocht. Bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan is het uiteraard belangrijk dat je geen relevante vacatures misloopt. Vaak is het lastig om door de vele vacatures nog de relevante vacatures te zien. Hierdoor kan de zoektocht naar een nieuwe baan veel aandacht en geduld vergen om relevante vacatures voor jou te vinden.  Zo staan sommige vacatures voor een langere periode online en andere vacatures juist maar heel kort. Het is dus van groot belang dat je de nieuwe vacatures die online komen goed in de gaten houdt. Zo verklein je de kans op het mislopen van de perfecte vacature voor jou!

Kies voor een uitzendbureaus

Uiteraard kun je naast zelf het internet afstruinen ook contact opnemen met verschillende uitzendbureaus. Bij een uitzendbureau komen vraag en aanbod bij elkaar. Bedrijven betalen een uitzendbureau om geschikte werknemers voor hen te vinden. Het bureau neemt hen dus werk uit handen, Deze zoekt namelijk de geschikte kandidaten en plaatst ze op de juiste posities in het bedrijf. Als je via een uitzendbureau bij een bedrijf komt te werken, zal je in dienst zijn van het uitzendbureau en niet van het bedrijf. 

Vacaturebank

Je kunt tegenwoordig bij verschillende vacaturebanken jouw cv achterlaten. Op de website van een vacaturebank plaatsen veel verschillende bedrijven hun vacatures. Hier vind je dus een overzicht van allerlei verschillende vacatures. Zoek de vacaturebank die de beste richting en niveaus aanbiedt in de branche waar jij een baan in zoekt.

Netwerkevenementen en carrièrebeurzen

Als je werkzoekend bent kan het ook heel waardevol zijn om een carrière beurs te bezoeken. Deze beurzen zijn erop gericht om organisaties en werkzoekenden en organisaties bij elkaar te brengen op één locatie.  Of bezoek een netwerkevenement, deze evenementen bestaan vaak uit seminars, bijeenkomsten en conferenties met de focus op de arbeidsmarkt. Het bezoeken van een netwerkevenementen kan cruciaal zijn als je werkzoekend bent. Want tijdens zo’n evenementen spreek je veel verschillende werknemers en werkgevers van verschillende bedrijven die wellicht een baan voor je kunnen hebben. 

Social media

Tegenwoordig zijn de meeste bedrijven ook actief op diverse social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook en/of Instagram. Dus volg bedrijven ook op deze kanalen, hier worden namelijk vaak nieuwe vacatures gedeeld door bedrijven. Met name LinkedIn is hét platform waar veel vacatures aangeboden worden.

Open sollicitatie

Ook wanneer een bedrijf waar je graag zou willen werken geen openstaande vacatures heeft kun je een bedrijf op de hoogte brengen van jouw interesse door middel van een open sollicitatie. Aan de hand van een open sollicitatie laat je het desbetreffende bedrijf weten dat jij gemotiveerd bent om daar te komen werken en laat je het bedrijf weten wat jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf kan zijn. Het is bij een open sollicitatie wel belangrijk om je goed voor te bereiden. Want hoe beter de eerste indruk is die ze van jou krijgen, des te groter de kans is dat ze je uit zullen nodigen voor een gesprek!